Ελενα Παναρίτη: Παράθυρο στο μέλλον ανοίγει το PSI

 

 

 

RE+D Magazine  09-03-2012

«Το μέρος του ελληνικού χρέους που κουρεύτηκε, δίνει βάσιμες ελπίδες στην Ελλάδα να μετατραπεί σε μια ευέλικτη, εξαγωγική οικονομία».

Αυτό δήλωσε στο ered.gr η οικονομολόγος και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ελενα Παναρίτη και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα αυτή την ώρα μοιάζει να γεννά το νέο της πρόσωπο». Η βουλευτής θεωρεί ότι παρά το ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση επιλεκτικής χρεωκοπίας, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των ξένων Οίκων, ενδέχεται να μην ενεργοποιηθεί πληρωμή ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) στη σημερινή συνεδρίαση της ISDA. Ακόμη όμως και σε αντίθετη περίπτωση το βάρος αυτό θα το επωμισθούν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί που ασφάλισαν τα ομόλογα.

Την άποψη αυτή στηρίζει στην αθρόα εθελοντική προσέλευση των ιδιωτών επενδυτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, που αποτρέπει την εκδήλωση «πιστωτικού γεγονότος».

«Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του PSI μας δίνει τη δυνατότητα να μην συζητάμε για την παραμονή ή όχι της χώρας μας στην Ευρωζώνη, σε ρόλο επαίτη, αλλά εταίρου ο οποίος -στην κλίμακά του- θα διεκδικεί τον σεβασμό της παγκόσμιας οικονομικής κοινότητας για τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που μπορεί να παράγει».