Στις Βρυξέλλες η Έλενα Παναρίτη

Το ετήσιο οικονομικό φόρουμ και οι δίαυλοι επικοινωνίας με τον πολίτη

Παρούσα στο όγδοο ετήσιο Φόρουμ, που αρχίζει την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 στις Βρυξέλλες θα είναι η θεσμική οικονομολόγος  και επικεφαλής της διαδραστικής πλατφόρμας T4A, Έλενα Παναρίτη. Το Φόρουμ με θέμα την ευπάθεια του παγκόσμιου οικονομικού – κοινωνικού συστήματος πρόκειται να διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή  17 Μαρτίου. Να σημειωθεί ότι το Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ των ΗΠΑ, για να συμπέσει με το Φόρουμ των Βρυξελλών παρουσιάζει μια συλλογή από 20 μικρά δοκίμια από φορείς χάραξης πολιτικής, ενώ υπογραμμίζει  και επιστήμονες που εξετάζουν το κυρίαρχο θέμα του φόρουμ

Ραντεβού στις Βρυξέλλες δίνουν κορυφαίες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής, εταιρικά στελέχη και πνευματικοί άνθρωποι που έχουν εργαστεί  για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που εμφανίζονται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται ανώτεροι υπάλληλοι από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών, Αμερικανοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, καθώς και εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ παρέχει Livestream σε όλες τις on-the-record συνεδρίες εδώ , και παρέχει tweeting @ gmfus κάτω από το hashtag #brusselsforum.

Κερδίζει έδαφος η λογική της διαδραστικής πλατφόρμας

Η καινοτομία στο φόρουμ του 2013 αφορά την πραγματοποίηση μιας «ειδικής συνόδου», την Κυριακή το πρωί στις 8:30 π.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι απλοί πολίτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης και του κόσμου θα έχουν τη δυνατότητα μέσω Livestream να υποβάλουν ερωτήσεις μέσω Twitter στο # brusselsforum και το Facebook, μέσω του Συνδέσμου www.facebook.com/gmfus .

Η διαδραστική πλατφόρμα «Σκέψη για Δράση» χαιρετίζει και συμμετέχει ενεργά σε κάθε είδους ανοιχτή διαδικασία με σκοπό την προώθηση και επεξεργασία της γνώσης για όσα συμβαίνουν στο παγκόσμιο οικονομικό και κοινωνικό σύστημα.

Λίγα λόγια για τη δράση  του Ταμείου Marshall

Το Γερμανικό Ταμείο Marshall των Ηνωμένων Πολιτειών (GMF) ενισχύει τη διατλαντική συνεργασία σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδλ.
Το GMF δρα  με την υποστήριξη των ατόμων και ιδρυμάτων που εργάζονται στο διατλαντικό τομέα, συγκαλώντας τους ηγέτες και τα μέλη των κοινοτήτων της πολιτικής και των επιχειρήσεων, με τη συμβολή της έρευνας και της ανάλυσης για τα διατλαντικά θέματα, καθώς και με την παροχή ευκαιριών για την προώθηση της ανταλλαγής μιας ανανεωμένης δέσμευσης για τη διατλαντική σχέση.

Επιπλέον,το  GMF υποστηρίζει μια σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της δημοκρατίας. Ιδρύθηκε το 1972 ως ένας μη κομματικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός και διατηρεί ισχυρή παρουσία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Εκτός από την έδρα του στην Ουάσιγκτον, DC, το GMF έχει γραφεία σε Βερολίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Βελιγράδι, Άγκυρα, Βουκουρέστι, Βαρσοβία, και την Τύνιδα.