Ομιλία Gary Reid στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε σήμερα 13 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η πρωτοβουλία της βουλευτού Έλενας Παναρίτη, σε συνεργασία με την Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία προσκλήθηκε να μιλήσει ο Gary Reid, οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, και ειδικός για θέματα μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα.

Ο Gary Reid παρουσίασε μία σειρά από ιδιαίτερα σημαντικές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις αναφορικά με το πώς θεσμικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός οικονομικής κρίσης. Παρουσίασε τις αιτίες που προκαλούν άτυπες οικονομικές συμπεριφορές δείχνοντας πώς αυτές υποσκάπτουν την προοπτική για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη αλλά και την διαδικασία ουσιαστικών δομικών μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα. Τέλος υπογράμμισε μία σειρά από πρακτικές προτάσεις πολιτικής για τον περιορισμό αυτών των συμπεριφορών, οι οποίες έχουν ήδη εφαρμοστεί επιτυχώς σε άλλα μέρη του κόσμου.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, οι βουλευτές τοποθετήθηκαν με σημαντικές παρεμβάσεις στις προτάσεις του Gary Reid, καλύπτοντας όλο το εύρος των συγκεκριμένων δομικών χαρακτηριστικών που περιγράφουν την δημόσια διοίκηση της χώρας. Ο οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας υπογράμμισε τη σημασία πολλών από τα ζητήματα που έθιξαν οι βουλευτές δίνοντας πληροφορίες, σχόλια και παρεμβάσεις βασισμένος στη διεθνή επαγγελματική και ερευνητική  εμπειρία του.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Βλατής, και οι βουλευτές, καλωσόρισαν τονGary Reid και την εμπεριστατωμένη εισήγησή του και χαιρέτισαν την επίκαιρη πρωτοβουλία της Έλενας Παναρίτη.